Вибори мера Харкова: поліція розслідує зникнення печатки ТВК

Вибори мера Харкова: поліція розслідує зникнення печатки ТВК

Укрінформ
У Харкові поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення печатки на одній із територіальних виборчих комісій, щодо якої ОПОРА заявила про розбіжності в підрахованих голосах.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла речниця ГУ Нацполіції в Харківській області Олена Баранник.

"Дійсно, відкрито кримінальне провадження в рамках заяви керівництва Громадянської мережі ОПОРА в Харківській області щодо зникнення печатки на одній із територіальних виборчих комісій Новобаварського району", - зазначила Баранник.

За її словами, ОПОРА заявляє, посилаючись на своїх спостерігачів, про спробу фальсифікації на дільниці.

"Обставини зникнення печатки уточнюються. Мова йде про дільницю, розташовану у приміщенні комунального підприємства "Харківводоканал", - пояснила речниця.

Читайте також: Фальсифікація протоколів та адмінресурс: ОПОРА заявляє про порушення на виборах у Харкові

Вона наголосила, що це режимний об’єкт і вільного доступу до ТВК немає.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 4 листопада, за даними координатора Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Миколи Зінченка, знайдено розбіжності у 248 голосів на користь Терехова ще на 30 дільницях у Холодногірському районі Харкова. Всього є підозри про розбіжності у понад 600 голосів на дільницях у 3-х районах міста: Холодногірському, Новобаварському та Основ'янському.

2 листопада Зінченко звернувся до міської ТВК з проханням визнати рішення про визнання Терехова обраним міським головою таким, що не відповідає виборчому законодавству та скасувати його через фальсифікації.

Читайте також: На виборах мера Харкова - 420 порушень, ОПОРА розповіла про «найяскравіші»

1 листопада о 21:20 голова Харківської міської ТВК Олена Матвієнко оголосила про перемогу секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на виборах мера Харкова, який зібрав 50,66% - 146 240 голосів.

31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю обраного у грудні 2020 року Геннадія Кернеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-