В Україні до опалення підключено майже 90% житла

В Україні до опалення підключено майже 90% житла

Укрінформ
Станом на 5 листопада в середньому по Україні до опалення підключено майже 90% житлового фонду.

Про це під час брифінгу заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо підключення. Станом на сьогодні показник підключення до тепла, згідно з даними адміністрацій, становить майже 90% в середньому по житловому сектору та близько 85% на об'єктах соціальної сфери", - сказав міністр.

Читайте також: Близько 27% бюджетних організацій підписали договори з Нафтогазом – Чернишов

За його словами, завершилося практично на 100% підключення до тепла житлових будинків у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Черкаській та Чернігівській областях.

У Запорізькій та Миколаївській областях підключено дві третини об'єктів, Херсонська та Одеська області - менш як 50% житлового фонду. Чернишов пов'язує такі показники з кліматичними особливостями цих областей, адже підключати до опалення об'єкти соціальної структури Півдня України доцільно пізніше.

Міністр запевнив, що у зазначених областях уже технічно все готово до початку опалювального сезону.

"Окремо маю зупинитися на ситуації по Сумській області, де були певні питання з підключенням певних об'єктів. Уже проведена відповідна робота. Керівництво області запевнило, що сьогодні до кінця дня підключення буде завершено", - повідомив Чернишов.

Читайте також: У столиці до тепла вже підключили 70% будинків

Він також зауважив, що керівництво громад виконує свої зобов'язання за меморандумом стосовно непідвищення тарифів для населення. Чернишов нагадав, що тарифи на тепло для побутових споживачів у цьому опалювальному сезоні не зміняться.

Як повідомлялося, з огляду на енергетичну кризу Кабінет Міністрів підготував кілька сценаріїв, які забезпечать стабільне проходження опалювального сезону.

Уряд заборонив відключати подачу газу теплопостачальникам та соціальним об'єктам до кінця опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-