Посли G7 уважно стежать за виборами мера Харкова

Посли G7 уважно стежать за виборами мера Харкова

Укрінформ
Посли країн «Великої сімки» заявляють, що уважно стежать за виборами міського голови Харкова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твітері британського головування у групі послів G7. 

“Посли G7 уважно стежать за виборами міського голови Харкова”, - йдеться в повідомленні.

Також посли країн «Великої сімки» заявили, що важливо, щоб вітчизняні спостерігачі, включно з мережею ОПОРА, працювали без будь-якого втручання, а правоохоронні органи ретельно та вчасно розслідували повідомлення про порушення.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю обраного у грудні 2020 року Геннадія Кернеса.

1 листопада Харківська міська територіальна виборча комісія визнала обраним мером Харкова Ігоря Терехова, який, за підрахунками ТВК, набрав 50,66%.

Як стало відомо, ввечері 2 листопада старший аналітик "ОПОРИ" Олександр Клюжев подав скаргу до Центральної виборчої комісії.

Читайте також: На виборах мера Харкова - 420 порушень, ОПОРА розповіла про «найяскравіші»

"ОПОРА інформує ЦВК, що міська ТВК встановила результати голосування "з урахуванням 10 сфальсифікованих протоколів дільничних виборчих комісій", - йдеться у скарзі до ЦВК.

2 листопада голова всеукраїнської громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що організація отримує погрози з Харкова через заяви, що спостерігачі ОПОРИ виявили фальсіфікації на 9-х дільницях у Новобаварскьому районі та одній в Основ'янському районі Харкова.

4 листопада координатор Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області Микола Зінченко повідомив, що знайдено розбіжності на користь Ігоря Терехова ще на 30 дільницях у Холодногірському районі Харкова. Він повідомив, що ОПОРА звернеться з приводу нових фальсифікацій до поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-