Для порятунку львівської дівчинки зі СМА зібрали необхідні ₴50 мільйонів

Для порятунку львівської дівчинки зі СМА зібрали необхідні ₴50 мільйонів

Укрінформ
Для півторарічної львів’янки Вікторії Полюги зі спінальною м’язовою атрофією (СМА) зібрали необхідні близько 50 млн грн на укол Zolgensma, який допоможе врятувати їй життя. Збір тривав майже пів року.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Збір коштів на лікування Вікторії Полюги закрито. Дякую всім, хто долучився до порятунку життя дівчинки, яка страждає на СМА. Нам разом за майже пів року вдалося зібрати 50 мільйонів гривень», - написав Козицький.

Голова облдержадміністрації зазначив, що СМА - рідкісна генетична хвороба, вилікувати її можна єдиним уколом, вартість якого понад 2 млн дол. На щастя, батькам дівчинки вдалося отримати знижку і обрати медичний пакет, який коштує на 400 тисяч доларів дешевше.

Тепер родина збирає всі необхідні речі і документи, щоб вирушити у клініку в США, яка готова їх прийняти 10 грудня.

Як повідомили волонтери, останній мільйон для порятунку дівчинки перерахували батьки хворого на СМА хлопчика Кирила Кондрашова з Донеччини, який цього року виграв безкоштовний укол.

Читайте також: Україні потрібна програма підтримки хворих на СМА - заступник керівника ОП

Як повідомляв Укрінформ, півторарічній Вікторії Полюзі діагностували СМА, від якої поступово слабнуть всі м’язи, втрачається здатність сидіти, тримати голову, а з часом і самостійно дихати. Ліки від СМА є, але вони дуже дорогі. Йдеться про найдорожчі у світі ліки Zolgensma. Збір коштів для порятунку Вікторії розпочався навесні. 19 жовтня на Львівщині оголосили Днем Вікторії Палюги, тоді тисячі небайдужих перерахували на порятунок дівчинці свою одноденну заробітну плату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-