«Прості речі, але дуже складні»: Зеленський на форумі «Україна 30» розповів про безпеку громад

«Прості речі, але дуже складні»: Зеленський на форумі «Україна 30» розповів про безпеку громад

Укрінформ
Питання забезпечення безпеки усіх громадян України завжди є актуальним.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Україна 30. Безпечна громада", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання забезпечення безпеки українців, усіх наших громадян, завжди є актуальним і в моєму порядку денному. Ми чи не вперше розглянемо його у контексті ролі та місця територіальних громад в цьому важливому процесі. Кожен мешканець має право на захист свого життя, на захист власного здоров'я, захист власності від злочинних посягань та цивільних захист запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, стихійних лих, пожеж, на якісні та доступні адміністративні послуги», - сказав Зеленський.

За його словами, безпека громади починається там, де вночі є світло на вулиці, де немає ям на дорогах, де люди не бояться звернутися до поліцейського, до офіцера про допомогу, тому що знають його особисто та довірять цій людині.

Читайте також: В Україні стартувала перша інформаційна кампанія про основні європейські цінності

«Безпека громади починається там, де злагоджено та швидко працює місцева добровільна пожежна команда, у якої є всі необхідні для цього засоби та вся необхідна професійна техніка. Там, де захист дитини, захист жінки, людини похилого віку від домашнього насильства - це не тільки справа поліції, але й суспільна проблема, там де є можливість за допомогою гелікоптера надати екстрену медичну допомогу у будь-якому куточку нашої великої країни, швидко евакуювати постраждалих або хворих людей до лікарні. Ось прості речі, але дуже складні. На мою особисту думку, ми сьогодні маємо говорити про те, як державна та місцева влада разом і небайдужа громада мають створити безпечне середовище життєдіяльності кожної людини, кожного мешканця", - сказав Президент.

Читайте також: У регіонах відновили роботу моніторингові групи з подолання COVID-19

Як повідомлялося, серед спікерів форуму "Україна 30. Безпечна громада" також будуть Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та інші урядовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-