Антикорупційний суд призначив в.о. віцемера Одеси майже 40 мільйонів застави

Антикорупційний суд призначив в.о. віцемера Одеси майже 40 мільйонів застави

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд призначив запобіжний захід у вигляді застави розміром 39 млн 967,2 тис. 200 грн виконувачу обов’язків заступника міського голови Одеси, що є одним із 16 фігурантів схем з незаконного заволодіння землею територіальної громади міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

«У четвер, 4 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні клопотання детектива НАБУ щодо обрання запобіжного заходу в.о. заступника міського голови – керуючого справами Одеської міської ради у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 39 млн 967,2 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії підсудного кваліфікували за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації; вчинення злочину за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Суд зобов’язав підозрюваного до 5 грудня 2021 року включно прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора, суду; не залишати населений пункт (місто Одеса), в якому він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Читайте також: Антикорупційний суд призначив Труханову 30 мільйонів застави

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Геннадію Труханову і ряду посадовців Одеси у межах розслідування кримінального провадження щодо оборудок із землею, чим завдали шкоди територіальній громаді на 689 млн грн.

Серед фігурантів – також керівник злочинної організації; в.о. заступника міського голови Одеси; голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради (ОМР), голова земельної комісії ОМР, керівник юридичного департаменту ОМР, керівник департаменту комунальної власності ОМР і його заступник, три особи, які виконували функції фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасниками злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-