Антикорупційний суд призначив Труханову 30 мільйонів застави

Антикорупційний суд призначив Труханову 30 мільйонів застави

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову у вигляді застави у розмірі 30 млн грн 213 тис. грн.

Таке рішення у понеділок, 11 жовтня, оголосила слідча суддя, повідомляє Укрінформ.

«У клопотанні детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Труханова Геннадія Леонідовича відмовити. Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн 213 тис 300 грн», - оголосила суддя.

Крім того, на мера Одеси покладається обов’язок здати детективу на зберігання паспорти для виїзду за кордон, не спілкуватися зі свідками і не відлучатися з населеного пункту, де він зареєстрований.

Ухвала може бути оскаржена у Апеляційній палаті ВАКС.

Читайте також: СБУ викрила масштабну корупцію під час реєстрації техніки українськими аграріями

Як повідомляв Укрінформ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила обрати Труханову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 120 млн грн.

6 жовтня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Труханову і ряду посадовців Одеси у межах розслідування кримінального провадження.

НАБУ інкримінує 16 особам незаконне заволодіння активами територіальної громади Одеси на 689 млн грн та легалізацію незаконно отриманих доходів.

10 із них є учасниками злочинної організації, решта - співучасники вчинення інших злочинів.

Серед фігурантів - керівник злочинної організації; Одеський міський голова, голова постійної Комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради (ОМР), голова земельної комісії ОМР, керівник Юридичного департаменту ОМР, керівник Департаменту комунальної власності ОМР і його заступник, три особи, які виконували функції фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасниками злочинної організації.

Крім них, про підозру повідомлено ще шістьом особам, яких учасники злочинної організації залучали до своїх дій. Серед них - заступник Одеського міського голови, колишній керівник одного з комунальних підприємств, експрокурор Одеської області, власники компанії-забудовниці та її топменеджери.

За даними джерел Укрінформу, повідомлення про підозру отримали одеський бізнесмен Володимир Г. і колишній прокурор Одеської області Олег Ж.

Фото: пресслужба Труханова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-