Лікарні Прикарпаття забезпечують киснем «у ручному режимі» - ОДА

Лікарні Прикарпаття забезпечують киснем «у ручному режимі» - ОДА

Укрінформ
На Прикарпатті COVID-лікарні забезпечують киснем «у ручному режимі», ситуація залишається складною.

Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Дмитренко, передає кореспондент Укрінформу.  

«Львівський хімічний завод запрацював. Але наразі наша область отримує газ у балонах. Рідкий кисень ми не отримуємо. Ми працюємо у ручному режимі, забезпечуємо лікувальні заклади. Сьогодні додатково приїхала ще машина з Черкас, яка привезла 8 т кисню і полегшила роботу лікувальних закладів. Це, дійсно, складна ситуація, але ми справляємося», - зазначив Дмитренко.

Він зазначив, що у Коломиї вже запрацював кисневий генератор, а за тиждень-два планують запустити генератор в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні.

«Наша область за добу споживає 25 т кисню, і питання забезпечення киснем наших медичних закладів на цілодобовому контролі», - запевнила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

За її словами, за потреби у COVID-лікарнях Прикарпаття готові розгорнути ще 600 ліжок. Крім того, хворих на COVID-19 готові приймати ще 3 медзаклади.

Читайте також: За місяць споживання кисню в лікарнях зросло на 30% - МОЗ

«Всі заклади, які включаються у програму лікування COVID-19, забезпечені виробами медичного призначення і медикаментами з тримісячним запасом», - заявив у цьому зв'язку Ігор Дмитренко.

Як повідомлялося, на Прикарпатті хворих на COVID-19 приймають 23 лікарні.

В Івано-Франківську з міського бюджету скерували 1 млн грн на медикаменти для хворих на коронавірус.

Івано-Франківська область з 30 жовтня перебуває у червоній зоні епіднебезпеки.

В Івано-Франківській області за минулу добу лабораторно підтвердили 486 нових випадків COVID-19, одужали 178 людей, 20 хворих померли. На Прикарпатті одне щеплення проти коронавірусу отримали понад 295 тисяч людей, більш як 185 тисяч прикарпатців повністю вакциновані.

В Україні за минулу добу зафіксовано 23 393 випадки коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-