НАБУ оголосило у розшук одеського бізнесмена Галантерника

НАБУ оголосило у розшук одеського бізнесмена Галантерника

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук бізнесмена Володимира Галантерника, якому інкримінують причетність до створення злочинної організації в Одесі, яка завдала збитків територіальній громаді обсягом 689 млн грн.

Відомості про розшук оприлюднені відповідною структурою Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ. 

Як випливає з повідомлення МВС, НАБУ розшукує Галантеринка як людину, що переховується від досудового розслідування. Дата зникнення - 31 серпня 2021 року, місто Харків.

Фігуранту кримінального провадження Галантернику, зокрема, інкримінують вчинення злочинів за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч.3 ст. 209 та ч. 2 ст. 364 (участь у злочинній організації; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом; одержання неправомірної вигоди та надання цієї неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову і ряду посадовців міста у межах розслідування кримінального провадження.

Читайте також: ВАКС закрив справу щодо обвинуваченої у справі «Краяна»

За версією слідства, підозрювані причетні до схем з незаконного заволодіння земельними ділянками в Одесі під виглядом оренди. Сума збитків бюджету оцінюється у 533 млн грн. Слідство встановило причетність до схеми 16 осіб, 10 із них є учасниками злочинної організації, решта — співучасники вчинення інших злочинів.

Генпрокурор не виключає, що кількість підозрюваних і сума збитків під час слідства може зрости.

За даними джерел Укрінформу, повідомлення про підозру отримали одеський бізнесмен Володимир Галантерник і колишній прокурор Одеської області Олег Жученко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-