Реконструкція Запорізької лікарні підвищить якість послуг - Шмигаль

Реконструкція Запорізької лікарні підвищить якість послуг - Шмигаль

Велике будівництво
Укрінформ
Реконструкція відділення екстреної допомоги Запорізької обласної клінічної лікарні підвищить якість надання медичної допомоги та полегшить роботу лікарям.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ознайомившись з перебігом реконструкції лікарні, передає кореспондент Укрінформу.

"Уряд послідовно підтримує розвиток медичної сфери, поступово збільшуючи видатки на цю галузь у державному бюджеті... Реконструкція відділення екстреної допомоги та оснащення його сучасним обладнанням значно полегшить роботу лікарям, підвищить безпеку й якість при наданні медичної допомоги», — зазначив Шмигаль.

Він додав, що підвищення зарплат медикам та покращення умов їхньої роботи є невід’ємною частиною розвитку медицини.

В межах президентської програми «Велике будівництво» цього року була завершена реконструкція приміщень на першому поверсі головного корпусу та створено відділення екстреної медичної допомоги. Загалом за 2019-2021 роки в Запорізькій обласній клінічній лікарні за рахунок субвенції з державного бюджету відремонтовано приміщення поліклініки, а також проведено тепломодернізацію будівель.

Денис Шмигаль у Запорізькій лікарні / Фото: Урядовий портал

Крім того, як зауважив Прем’єр-міністр, завдяки підтримці Європейського інвестиційного банку наразі триває тепломодернізація будівлі головного корпусу обллікарні.

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд надалі фінансуватиме проекти модернізації лікарень у громадах, щоб мешканці могли отримувати якісні медичні послуги.

За інформацією Запорізької ОДА, головними пріоритетами функціонування реконструйованого відділення екстреної допомоги є оперативність надання медичної допомоги, комплексний підхід на етапі діагностики та вузько сфокусований підхід на етапі лікування. Одним із головних пріоритетів функціонування відділення є безбар’єрність.

Читайте також: Зеленський побував у відремонтованому приймальному відділенні Ізмаїльської лікарні

Щорічно відділення обслуговуватиме близько 20 тисяч пацієнтів. Загалом на устаткування та обладнання відділення витрачено 10 млн грн з державного та 17,5 млн грн з місцевого бюджетів.

Також Прем’єр-міністр у Запоріжжі оглянув роботу пункту щеплення в КНП «Центр первинно медико-санітарної допомоги № 10».

Як повідомлялося, Шмигаль 2 листопада перебуває у Запорізькій області в рамках робочої поїздки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-