ВАКС призначив заставу ще одному фігуранту схем з незаконного заволодіння землею в Одесі

ВАКС призначив заставу ще одному фігуранту схем з незаконного заволодіння землею в Одесі

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд призначив запобіжний захід у вигляді застави розміром 187 тис. грн ексдиректору одеського комунального підприємства, що є одним із 16 фігурантів схем з незаконного заволодіння землею територіальної громади міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

«Слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала запобіжний захід колишньому директору одного з комунальних підприємств Одеси у вигляді застави у розмірі 187 тис. 941 грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підсудного підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Термін дії обов’язків – до 5 грудня 2021 року.

Підозрюваний зобов'язаний прибувати до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора, суду; не відлучатися з Одеси без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватись від спілкування із особами - фігурантами справи, а також здати паспорти для виїзду за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Геннадію Труханову і ряду посадовців Одеси у межах розслідування кримінального провадження щодо оборудок із землею, чим завдали шкоди територіальній громаді на 689 млн грн.

Читайте також: Антикорупційний суд призначив Труханову 30 мільйонів застави

Серед фігурантів також керівник злочинної організації; голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради (ОМР), голова земельної комісії ОМР, керівник Юридичного департаменту ОМР, керівник Департаменту комунальної власності ОМР і його заступник, три особи, які виконували функції фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасниками злочинної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-