У розвиток Луганщини за два роки залучили понад ₴11 мільярдів – Гайдай

У розвиток Луганщини за два роки залучили понад ₴11 мільярдів – Гайдай

Укрінформ
Луганська область за два роки зуміла залучити на розбудову своєї інфраструктури 11,13 мільярда гривень.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай повідомив під час підсумкової пресконференції.

Підбиваючи підсумки двох років перебування на посаді голови облдержадміністрації, Гайдай зазначив, що протягом цього часу Луганщина отримала значно більші кошти на відбудову, ніж у попередні роки. Зокрема, на ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення спрямовано 8,422 млрд гривень, місцевого значення – 1,813 млрд гривень, на реалізацію проєктів Державного фонду регіонального розвитку перераховано 448,3 млн гривень. Сюди увійшли й об’єкти програми Президента «Велике будівництво».

Крім того, за два роки надано 169,2 млн гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та 255,7 млн гривень держсубвенції на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери.

Зокрема на Луганщині втілюють дві програми Президента Володимира Зеленського – «Активні парки» та «Здорова країна». З 215 спортивних майданчиків цьогоріч в області будують 71. Також реконструюватимуть парки по всій області, а не тільки у великих населених пунктах.

Читайте також: На Львівщині обрали двох голів та чотирьох депутатів тергромад

«До речі, в області докорінно змінені підходи до відновлення об’єктів. Якщо раніше робились окремі проєкти на ремонт даху або термомодернізацію, то за моєю вказівкою кожен об’єкт відбудовують у комплексі», – наголосив очільник Луганщини.

Також у грудні буде запущено першу ділянку тролейбусного сполучення між Сєвєродонецьком, Лисичанськом та Рубіжним.

Наступного року планується відбудувати ще 450 км автошляхів, тобто буде відновлено усі основні автомагістралі, зазначив він.

Фото: Луганська ОДА 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-