На Буковині 16-річний хлопець із COVID-19 уже другий тиждень підключений до апарату ШВЛ

На Буковині 16-річний хлопець із COVID-19 уже другий тиждень підключений до апарату ШВЛ

Укрінформ
У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні 16-річний хлопець із підтвердженим COVID-19 вже другий тиждень перебуває на апараті ШВЛ.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів в.о. гендиректора закладу Олександр Тесліцький.

"Наразі ми маємо двох дітей, які перебувають у реанімації. Один хлопець на апараті ШВЛ, інша дитина - на кисневій підтримці. На штучній вентиляції легень перебуває 16-річний юнак. Його ще минулого тижня підключили до апарату. Він має підтверджений результат ПЛР-тесту. Там і мама у його сім'ї має підтверджений COVID-19, і батько, і ще двоє дітей також госпіталізовані, але не у важкому стані", - сказав Тесліцький.

Він зазначив, що тривалість перебування 16-річного хлопця на апаратній вентиляції зумовлена не стільки хворобою COVID-19, як супутньою вродженою патологією з боку нервової системи.

Читайте також: Олександр Тесліцький, в.о. генерального директора Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні

Також керівник обласної дитячої лікарні розповів, що за останній тиждень загальна кількість малих пацієнтів із коронавірусом чи підозрою трохи зменшилася. Водночас, зросла частка дітей у віці до одного року.

"Станом на сьогоднішній ранок у нас було 55 діток. Із них 33 пацієнти мають підтверджений COVID-19, а решта поки очікують на результати тестів. Із усіх пацієнтів дитячої лікарні більше половини - це малюки до одного року", - додав медик.

За його словами, ще минулого тижня кількість дітей у віці до одного року коливалася в межах 20-23 дітей, то вже на початку цього тижня у лікарні перебуває близько 30 малюків цього віку.

Читайте також: Третина госпіталізованих із COVID-19 дітей на Буковині – малюки до року

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 листопада у Чернівецькій області зафіксовано 106 829 випадків COVID-19, з яких 424 – за минулу добу. Хворобу подолали 88 233 людей, 2448 – померли.

За весь час пандемії в Україні захворіло 2 936 238 осіб (за добу - 13 936), одужало – 2 442 098 осіб, летальних випадків – 68 027, проведено ПЛР-тестувань – 14 455 647.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-