У Харкові поліція відкрила справу через підпис порожнього протоколу

У Харкові поліція відкрила справу через підпис порожнього протоколу

Укрінформ
Кримінальне провадження відкрито 31 жовтня за фактом підпису порожнього протоколу під час виборів мера Харкова на виборчій дільниці, що на вулиці Олеся Гончара.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, передає Укрінформ.

«Спостерігач ОПОРИ зафіксував, як члени комісії поставили підписи на порожньому протоколі про підрахунок голосів», - йдеться у повідомленні.

Відповідна інформація надійшла до Харківського районного управління поліції №1 від Громадянської мережі ОПОРА. За адресою виборчої дільниці, розташованій по вулиці Олеся Гончара, виїжджала слідчо-оперативна Харківського районного управління поліції №1.

Поліцейські провели огляд місця події. Заступник голови дільничної виборчої комісії добровільно видала два однакових примірники протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці. На кожному з них вгорі було написано «зразок».

Вказані примірники вилучені під час проведення огляду та поміщені до паперового пакета, який опечатано з підписами учасників слідчої дії.

За даним фактом слідчим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України з санкцією покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років. Слідчі дії тривають.

Читайте також: На виборах у Харкові більше порушень, ніж на Херсонщині та Черкащині – ОПОРА

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня у Харкові відбуваються позачергові вибори міського голови.

Станом на 16: 00 проголосували понад 130 тисяч людей. За уточненням Харківської міської територіальної виборчої комісії, у Харкові - 1 млн 17 тис. 584 виборці, хоча раніше повідомлялося про 1 млн 17 тис. 364 виборців.

Вибори призначені у зв’язку зі смертю мера Харкова Геннадія Кернеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-