Школи Буковини з 1 листопада переходять на «дистанційку»

Школи Буковини з 1 листопада переходять на «дистанційку»

Укрінформ
Через загострення ситуації із COVID-19 усім школам Чернівецької області заборонили навчатися за очною формою із 1 листопада.

Таке рішення ухвалили під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, відповідний протокол розміщений на сайті ОДА, передає Укрінформ.

У документі зазначається, що на порядку денному позачергового засідання комісії слухали єдине питання - "Про розвиток епідемічної ситуації на території Чернівецької області, зумовленої респіраторною хворобою COVID-19".

"Заслухавши інформацію доповідачів з питання порядку денного, враховуючи ускладнення епідемічної ситуації на території Чернівецької області та з урахуванням обговорення, комісія вирішила: Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації повідомити керівників закладів загальної середньої освіти (крім спеціальних) щодо заборони очної форми навчання з 01 листопада 2021 року та про неухильне виконання пункту І протокольного рішення № 19 обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 29 жовтня 2021 року", - йдеться в опублікованому протоколі комісії.

Іншим пунктом цього рішення обласна комісія заборонила очну роботу і закладів позашкільної освіти, а також мистецького та спортивного спрямування всіх форм власності. Вони повинні працювати дистанційно із першого листопада два наступні тижні.

Дотримання запроваджених карантинних обмежень контролюватимуть мобільні групи із представників поліції та органів Держпродспоживслужби.

Читайте також: Реанімації усіх COVID-лікарень Буковини повністю завантажені

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівцях 29 жовтня обласна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму позачерговому засіданні ухвалила рішення, яким рекомендувала усім школам Буковини з 1 листопада продовжити канікули або організувати дистанційне навчання терміном на два тижні.

Натомість у Чернівецькій міській раді вирішили не дослухатися до цього рішення щодо дистанційного навчання чи продовження канікул із 1 листопада.

Станом на 31 жовтня у Чернівецькій області зафіксовано 106 405 випадків COVID-19, з яких 487 – за минулу добу. Хворобу подолали 88 128 людей, 2430 – померли.

За весь час пандемії в Україні захворіло 2 922 302 особи, одужало – 2 436 213 осіб, летальних випадків – 67 729.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-