У Харкові на виборах мера працюють усі 605 виборчих дільниць

У Харкові на виборах мера працюють усі 605 виборчих дільниць

Укрінформ
Усі 605 виборчих дільниць Харкова зранку приймають виборців, які прийшли проголосувати на позачергових виборах мера Харкова.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила голова Харківської міської територіальної комісії Олена Матвієнко.

«Станом на 08:06 відкрилися 604 виборчих дільниці, лише одна - спецдільниця на базі міського перинатального центру, що у Немишлянському районі Харкова - відкрилася з незначним запізненням через хворобу двох членів комісії, яким шукали заміну», - зазначила Олена Матвієнко. Вона додала, що у місті відкрито 550 звичайних дільниць та 55 — у медичних закладах.

У той же час, кординатор «Опори» на Харківщині Микола Зінченко заявив, що на дві спецдільниці у медзакладах не допускали спостерігачів «Опори», вимагали негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію: «Ці факти зареєстровано на спецдільницях у міському перинатальному центрі, та у пологовому будинку №7. Подібні дії є незаконними, оскільки необхідні документи для спостерігача — це посвідчення спостерігача та посвідчення особи, і ніяких вимог щодо необхідності сертифікатів про вакцинацію у Виборчому кодексі не прописано. Однак вже за пів години після розмови з керівництвом ТВК спостерігачів «Опори» пустили на дільницю», - зазначив Зінченко.

Як переконалася кореспондент Укрінформу, голосуючи на виборчій дільниці №631234, що на вулиці Мироносицька у Харкові, на вході усім міряюсь температуру, пропонують маски та ручки тим, хто забув їх вдома, для видачи бюлетеня потребують тільки паспорт, на виході активісти «Опори» проводять анонімне опитування виборців.

Порядок у Харкові під час виборів забезпечують 2 тисячі правоохоронців.

Читайте також: До поліції Харківщини надійшло 60 заяв про порушення виборчого законодавства

Як повідомлялося, у Харкові в неділю, 31 жовтня, відбуваються позачергові вибори мера. У компанії брали участь 13 кандидатів, троє з яких відмовилися від балотування. З 10-х кандидатів, які залишилися, тільки троє номіновані політичними партіями і представляють «Європейську Солідарність», «Партію Шарія» і «Блок Кернеса — Успішний Харків». Решта балотуються в порядку самовисування.

У жовтні 2020 року на місцевих виборах Геннадій Кернес був втретє обраний мером Харкова. У ніч з 16 на 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці Шаріте від ускладнень коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-