На Закарпатті затвердили оперативний план протидії поліомієліту

На Закарпатті затвердили оперативний план протидії поліомієліту

Укрінформ
У Закарпатській області комісія ТЕБ та НС затвердила оперативний план заходів у зв’язку з виявленням у регіоні поліомієліту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Закарпатська ОДА.

"У межах розслідування випадку паралічу, викликаного поліовірусом у невакцинованої дитини з Рівненської області, виявлені випадки інфікування у Закарпатській області. На засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС затверджено оперативний план протиепідемічних заходів з недопущення поширення поліомієліту", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до плану, у регіоні вживають заходів для підсилення епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами серед дітей до 15 років, моніторингу довкілля на виявлення циркуляції поліо- та ентеровірусів, а також підвищення рівня вакцинації проти поліомієліту серед дітей.

Наразі планові показники імунізації проти поліомієліту - на рівні 49,7%, а має бути не менш як 90%, зазначають в ОДА.

Крім того, посилено співпрацю із прикордонними загонами Західного регіонального управління ДПСУ з метою виявлення нелегальних мігрантів, які перетинають державний кордон, особливо з тих країн, де реєструють випадки захворювання на поліомієліт.

Читайте також: Найбільш вразливі діти до 5 років: МОЗ закликає до вакцинації проти поліомієліту

Як повідомляв Укрінформ, епідеміологічне розслідування, яке МОЗ провело у зв'язку з випадком захворювання малої дитини на Рівненщині, підтвердило наявність поліовірусу і на Закарпатті.

Поліомієліт - гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється через фекалії та слину, найчастіше - через брудні руки, їжу та воду. Може довго залишатися на іграшках і поверхнях. Захворіти на поліомієліт невакцинована особа може незалежно від віку. Найуразливіші перед вірусом - діти до п’яти років, тому перше щеплення малюкам роблять у перші місяці життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-