На Закарпатті за тиждень відкрили 17 справ через підробку COVID-документів

На Закарпатті за тиждень відкрили 17 справ через підробку COVID-документів

Укрінформ
Працівники поліції Закарпатської області відкрили 17 кримінальних проваджень щодо використання підроблених документів, які стосуються сертифікатів про вакцинацію та результатів ПЛР- тестування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Закарпатській області.

Станом на 27 жовтня поточного року у провадженні дізнавачів поліції Закарпаття перебувають 98 кримінальних справ щодо підробки та використання фальшивих COVID-документів.

Читайте також: «Цех» на Харківщині наштампував сотні тисяч фейкових COVID-довідок та сертифікатів

"Лише впродовж останніх 7 днів дізнавачами поліції області були зафіксовані 17 таких фактів. До суду направили 3 кримінальні провадження", - ідеться у повідомленні.

В одній зі справ, що була направлена до суду раніше, суд вже виніс вирок.

"Йдеться про жителя села Синевир, що на Міжгірщині. Перебуваючи в міжнародному пункті пропуску в місті Чоп, чоловік пред'явив працівникам прикордонної служби сертифікат про вакцинацію з явними ознаками підробки, нібито виданий медиками лікарні сусідньої області. Таким чином правопорушник мав на меті уникнути обов'язкової самоізоляції, повернувшись додому", - зазначили у поліції.

Читайте також: У поліції назвали найпоширеніші злочини, пов'язані з COVID-сертифікатами

Свою вину чоловік визнав. За використання завідомо підробленого документа, що кваліфікується ч.4 статті 358 Кримінального кодексу України, суд призначив жителю Міжгірщини штраф.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні правоохоронці викрили у Запоріжжі чоловіка, який розробив фейкову версію застосунку “Дія”, за допомогою якого користувачі створювали фальшиві COVID-сертифікати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-