ВАКС призначив ексзаступнику Труханова заставу в 3,8 мільйона

ВАКС призначив ексзаступнику Труханова заставу в 3,8 мільйона

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд призначив колишньому заступнику міського голови Одеси запобіжний захід у вигляді застави розміром 3 мільйони 806 тисяч 400 гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Вищий антикорупційний суд.

Разом з іншими 15 особами чиновника підозрюють у ймовірному завданні шкоди територіальній громаді міста Одеси через відчуження земельних ділянок.

"28 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України та застосувала до колишнього заступника міського голови Одеси запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 3 млн 806 тис. 400 грн", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Антикорупційний суд призначив Труханову 30 мільйонів застави

Ексзаступника міського голови підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Також суд поклав на підозрюваного низку процесуальних обов’язків. Зокрема, до 5 грудня колишній заступник мера зобов’язаний:

прибувати на першу вимогу до детективів Національного антикорупційного бюро України, які здійснюють досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні, прокурора, суду;

без дозволу детектива, прокурора або суду не залишати населений пункт, у якому він проживає (місто Одеса);

Читайте також: Справа про заволодіння землею в Одесі: суд призначив підозрюваній 26 мільйонів застави

повідомляти детективів НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі суду та від відвідування будь-яких приміщень, зазначених в ухвалі;

здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову та низці посадовців міста в межах розслідування кримінального провадження щодо схем з незаконного заволодіння земельними ділянками в Одесі під виглядом оренди.

Читайте також: Ексвласнику «Дельта банку» повідомили про підозру в розтраті 1 мільярда – Венедіктова

Згодом стало відомо, що у справі фігурують 16 осіб, а розмір збитків, завданих ними бюджету, сягає 689 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-