Розгляд справи Кернеса відклали на місяць: з 19 свідків обвинувачення з'явився лише один

Розгляд справи Кернеса відклали на місяць: з 19 свідків обвинувачення з'явився лише один

Укрінформ
Київський райсуд Полтави відклав на місяць розгляд справи за обвинуваченням Геннадія Кернеса та його охоронців у викраденні й побитті двох учасників харківського Євромайдану у січні 2014 року.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив адвокат родини Кернеса Олександр Гунченко.

"Сьогодні (28 жовтня - ред.) допитали одного свідка обвинувачення, який з'явився до суду з 19 викликаних повісткою. І він не підтвердив обвинувачення щодо Кернеса та його охоронців, бо, за його словами, не бачив та не чув, щоб вони скоювали будь-які протиправні дії", - зазначив Гунченко.

За його словами, чергове засідання суду призначено на 22 листопада. "Такий термін, на думку прокурора, потрібен, щоб знову викликати всіх свідків повістками. Але це може призвести до затягування процесу, який триває сьомий рік. Ефективніше було б викликати свідків не тільки повістками, а й телефоном", - упевнений адвокат.

Читайте також: Шість свідків обвинувачення не підтвердили причетність Кернеса до злочину

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня Київський райсуд Полтави під час чергового розгляду справи за обвинуваченням ексмера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців, не почув від двох свідків обвинувачення підтвердження його причетності до скоєння злочину.

 За словами Гунченка, родина Кернеса заперечує проти закриття справи у зв'язку з його смертю, бо це не є реабілітуючою підставою: "Ми будемо наполягати у суді на його повній реабілітації".

З початку нового розгляду справи Кернеса у березні 2021 року, обидва потерпілих жодного разу не з'явилися до Київського райсуду Полтави.

Читайте також: Поліція перевіряє справжність електронного підпису Кернеса

Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року у берлінській клініці "Шаріте" від ускладнень, пов'язаних з коронавірусом. Його поховали 23 грудня у Харкові.

25 січня 2014 року в Харкові невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану. Тоді депутат Харківської облради ("Батьківщина") Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів не підтвердилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-