Шість свідків обвинувачення не підтвердили причетність Кернеса до злочину

Шість свідків обвинувачення не підтвердили причетність Кернеса до злочину

Укрінформ
Київський районний суд Полтави під час чергового розгляду справи за обвинуваченням ексмера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців у викраденні та побитті двох учасників харківського Євромайдану в січні 2014 року, не отримав від 6 свідків обвинувачення підтвердження його причетності до скоєння злочину.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат родини Кернеса Олександр Гунченко.

"Під час суду допитали ще 6 свідків обвинувачення, а загалом їх кілька десятків, у тому числі 3-х працівників "Макдональдс", 2-х працівників поліції та колишнього працівника готелю "Національ". Жоден з них під час допитів не підтвердив обвинувачень проти Кернеса та його охоронців", - зазначив Гунченко.

За його словами, в суді були присутні обидва охоронці Кернеса. "Потерпілих у справі не було, але їхня представниця брала участь у засіданні по відеоконференції", - сказав адвокат.

Читайте також: Справа Кернеса: семеро свідків обвинувачення заявили в суді, що нічого не бачили

Він повідомив, що наступне засідання суду відбудеться 12 жовтня о 10 годині.

Щодо загального списку свідків, то, як уточнили кореспонденту агентства у суді, там є секретар Харківської міськради Ігор Терехов, який у 2014 році був заступником Кернеса, та Антон Геращенко - тоді заступник глави МВС, який був у Харкові на місці події.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня у Київському райсуді Полтави було допитано свідків з боку обвинувачення - майстриню манікюру, яка обслуговувала Кернеса, адміністратора готелю "Національ", де мешкав Кернес, та колишнього інспектора міського ДАІ, який був викликаний у той день на місце ДТП, але жоден з них не підтвердив причетність Кернеса до злочину.

Читайте також: Кернес посмертно став почесним громадянином Харкова

29 січня у Київському райсуді Полтави відбулося підготовче засідання у справі Геннадія Кернеса та двох його охоронців, де суд задовольнив клопотання родини Кернеса щодо продовження суду після смерті підозрюваного. В родині вважають, що закриття справи не є реабілітуючою підставою для висновків: "Має бути повне виправдання та реабілітація".

З початку нового розгляду справи Кернеса у березні 2021 року обидва потерпілих - Олександр Кутянин та Сергій Ряполов - жодного разу не були присутні на засіданні Київського райсуду у Полтаві.

Читайте також: Син Кернеса задекларував ₴30 мільйонів готівкою - подарунок від батька

25 січня 2014 року в Харкові невідомі напали на учасників маршу на підтримку Євромайдану. Тоді депутат Харківської облради ("Батьківщина") Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів не підтвердилася.

Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року у берлінський клініці "Шаріте" від ускладнень, пов’язаних з коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-