На Вінниччині ділки продавали фіктивні COVID-сертифікати

На Вінниччині ділки продавали фіктивні COVID-сертифікати

Відео
Укрінформ
У Вінницькій області поліцейські викрили злочинну групу, яка налагодила схему продажу фіктивних COVID-сертифікатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

"Слідчі Вінницького районного управління поліції спільно з поліцейськими відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області за сприяння Мінцифри задокументували злочинну діяльність ділків, які торгували підробленими документами про вакцинацію. Зловмисники за 250 євро вносили дані клієнтів до електронної системи охорони здоров’я", - ідеться в повідомленні.

За попередніми даними, вінницький підприємець налагодив продаж фіктивних сертифікатів про вакцинацію із внесенням інформації до електронної системи охорони здоров’я.

Зловмисник розмістив рекламу своїх послуг у закритих групах месенджерів з приблизною кількістю близько 3 тис. осіб.

Читайте також: МОЗ може збільшити список областей у «червоній» зоні

"У злочинній діяльності йому сприяли медичні працівники, яким він постачав клієнтів. Невакциновані громадяни отримували електронні Covid-сертифікати, які відображалися у застосунку "Дія", - повідомляють у поліції.

У межах документування злочинної діяльності зловмисників правоохоронці провели контрольовані закупівлі сертифікатів про вакцинацію.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи фігурантів, зокрема сімейного лікаря - у Хмельницькому, підприємця - у Вінниці, поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

За процесуального керівництва окружної прокуратури слідство готує матеріали для оголошення зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 6 років без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області кіберфахівці Служби безпеки України заблокували схему продажу фейкових сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Організаторами оборудки виявилися сімейні лікарі одного з районних медзакладів Сумщини та місцевий житель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-