СБУ допитала жителів села на Харківщині, де відключали газ

СБУ допитала жителів села на Харківщині, де відключали газ

Укрінформ
У справі щодо дій АТ «Харківгаз», які призвели до відключення абонентів від газопостачання, слідчі СБУ допитали 18 жителів села Благодатне та продовжують допит працівників компанії.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБУ в Харківській області, передає Укрінформ.

«На цей час слідчі управління провели 18 допитів жителів населеного пункту Благодатне, а також с. Пересічна, м. Лозова, де були виявлені аналогічні факти відключення газопостачання, проводяться допити службових осіб АТ «Харківгаз», розглядаються інші заяви громадян щодо можливих фактів неправомірного відключення мешканців від газопостачання з боку АТ «Харківгаз», - йдеться у повідомленні.

Також Управління СБУ направило до центральних органів виконавчої влади та інших контролюючих органів запити з метою аналізу і подальшого дослідження законності та обґрунтованості вимог АТ «Харківгаз» та витребувало відповідні документи в акціонерного товариства щодо підстав для відключення у кожному окремому випадку.

Крім того, слідчі вивчають «спроби окремих громадсько-політичних діячів використати для дестабілізації ситуації в регіоні соціальну напруженість, яку спровокували працівники АТ «Харківгаз».

Читайте також: Харківгаз «відрізав» усе село від газу – СБУ відкрила справу

Як повідомляв Укрінформ, 16 і  17 жовтня жителі села Благодатне перекривали дорогу на околиці Харкова через відключення газу. За словами учасників акції, АТ «Харківгаз» таким чином змушує укладати додаткові договори, що призведе до збільшення платежів. Після втручання обласної влади та правоохоронців газопостачання в селі відновили.

19 жовтня СБУ повідомила, що за фактом відключення села від газу відкрили кримінальне провадження за ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). «За наявною інформацією, посадовці приватної компанії вимагали додаткові гроші від споживачів, безпідставно «прикриваючись» Президентом та керівництвом держави. Таким чином, вони підбурювали людей до масових акцій протесту, що могло дестабілізувати ситуацію в регіоні», - зазначили у відомстві. За даними СБУ, жителям села висунули вимогу: підписати додаткову угоду на ще одну, неіснуючу раніше послугу з обслуговування внутрішньобудинкових систем, що збільшила б платіжку для кожної сім'ї на 1200-1800 грн за рік.

Читайте також: «Харківгаз» звинувачує псевдоактивістів у відключенні села від газопостачання

20 жовтня АТ «Харківгаз» заявило, що не вважає себе винним у від'єднанні села Благодатне від газопостачання і звинуватило в цьому «псевдоактивістів». Згідно із заявою, з 11 жовтня планувалися ремонтні роботи на газопроводі та газорегуляторному пункті в цьому селі, але «17 жовтня невідомі особи - псевдоактивісти, які раніше блокували транспорт АТ «Харківгаз», розпочали підбурювати споживачів не надавати доступ працівникам газової компанії до домоволодінь», що й унеможливило завершення робіт у визначені строки.

В СБУ ж наголошують, що масове відключення газопостачання на Харківщині впродовж вересня-жовтня цього року здійснювалося АТ під різними приводами, в основному – через необхідність проведення позапланових ремонтних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-