Смертельна ДТП у Харкові: водій відмовляється співпрацювати зі слідством

Смертельна ДТП у Харкові: водій відмовляється співпрацювати зі слідством

Укрінформ
Слідство у справі про ДТП у Харкові, внаслідок якої одна особа загинула і троє були травмовані, врахує вирок, який 16-річному водієві винесли два роки тому за стрілянину в супермаркеті.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" повідомив заступник начальника поліції Харківської області Сергій Чиж

"На сьогодні затриманого поміщено в ізолятор тимчасового тримання, йому слідчими та прокурором вручено підозру. Він нічого на допиті не говорить, посилаючись на ст. 63 Конституції України. Це його законне право. Але слідство розцінює це як небажання співпрацювати. Можливо, це така лінія захисту від його адвокатів. Але я хочу сказати, що доказів достатньо", - сказав Чиж.

Він додав, що у підлітка взято біологічні зразки, призначено експертизу для визначення його стану в момент скоєння злочину.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: водій-підліток вже має судимість

Як зазначається, хлопець неодноразово попадав у поле зору поліції. Так, у 2019 році, коли йому було 14 років, у нього виник конфлікт із жінкою у супермаркеті - підліток вистрілив у неї із травматичного пістолета.

"Кримінальне провадження за цим фактом (стрілянини в супермаркеті - ред.) слідчим розслідувано та направлено до суду. І є судовий вирок - 2 роки позбавлення волі, але у порядку ст. 75 Кримінального кодексу України зі звільненням від покарання на 1 рік. Слідством у нинішній справі також буде враховано попередній факт, долучений до справи та використаний у доказах", - зазначив заступник начальника поліції Харківської області 

Читайте також: ДТП з Infiniti: троє постраждалих — у лікарні Харкова

Він також висловив упевненість, що покарання за злочини на дорозі потрібно посилити. "Попри те, що вони розглядаються як скоєні з необережності, але все-таки за кожним злочином є жертви невинних людей. Тому потрібно однозначно посилити. Це моя думка як громадянина України", - резюмував Чиж.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня близько 20:40 в районі вулиць Гагаріна та Одеської сталася смертельна ДТП: 16-річний водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина – із тяжкими травмами доставлені до лікарні. Зараз вони перебувають у реанімації Харківської лікарні швидкої допомоги, їхній стан стабільний.

Фото: Телеграм-канал ХХ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-