Шмигаль приїхав до Кропивницького

Шмигаль приїхав до Кропивницького

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль з робочою поїздкою перебуває у Кропивницькому.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомляє Урядовий портал, Шмигаль ознайомився з роботою ТЕЦ КП «Теплоенергетик»,.

Шмигаль нагадав, що у вересні цього року уряд, НАК «Нафтогаз» та міські голови уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. Відповідно до домовленостей, місцева влада не підвищуватиме тарифи для населення, а підприємства мають забезпечити безперебійне постачання теплоенергії та гарячої води в цей опалювальний сезон.

Шмигаль ознайомився з роботою ТЕЦ КП «Теплоенергетик» / Фото: Урядовий портал

“«Теплоенергетик» є одним із найбільших теплопостачальних підприємств в області. Воно забезпечує теплом сотні житлових будинків, школи, садочки, лікарні. Тож підписання меморандуму та можливість для підприємств укласти новий трирічний договір із Нафтогазом за незмінною ціною забезпечить домівки теплом та гарантує стабільне проходження цього опалювального сезону”, - зазначив Прем’єр-міністр.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович повідомив Прем'єр-міністру, що після укладення меморандуму міська влада має конструктивну співпрацю з центральною владою та НАК «Нафтогаз». За його словами, місто спокійно увійшло в опалювальний сезон.

Читайте також: Громади отримують понад 230 мільйонів субвенцій на розбудову ЦНАПів – Шмигаль

Також очільник Кропивницького додав, що міська влада у співпраці з USAID розробляє схему модернізації теплового господарства міста, оскільки мережі вже є застарілими. Шмигаль підтримав ініціативу та закликав долучатися до спільних проєктів із міжнародними партнерами.

Також Шмигаль ознайомиться зі станом реконструкції комунального закладу «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа Олімпійського резерву – 2» в рамках проєкту «Велике будівництво».

Крім того, Прем'єр-міністр відвідає контактний центр ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України” та Центр масової вакцинації.

Як повідомлялося, 30 вересня на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Окрім незмінності тарифів, у меморандумі зафіксована домовленість про безперебійне постачання газу. У межах фінансової підтримки з боку держави передбачається субвенція громадам.

Громадам також передадуть додатково 4% надходжень від податку на доходи фізичних осіб та залишать у місцевих бюджетах у 2022 році 13,44% надходжень акцизного податку на пальне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-