Громади отримують понад 230 мільйонів субвенцій на розбудову ЦНАПів – Шмигаль

Громади отримують понад 230 мільйонів субвенцій на розбудову ЦНАПів – Шмигаль

Укрінформ
Ще більше громад отримають субвенцію на розвиток центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) завдяки схваленому нинішнього тижня рішенню уряду про перерозподіл заощаджених коштів у межах проєкту.

Як передає Укрінформ, це відзначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи підсумки тижня у Фейсбуці.

"14,5 млн грн будуть спрямовані ще 23 громадам на будівництво, оснащення та модернізацію ЦНАПів. Це означає, що швидкими та якісними державними послугами зможе скористатися більше людей у регіонах. Загалом цьогоріч на розбудову мережі ЦНАПів передбачена субвенція 188 територіальній громаді в розмірі 231 млн грн", - розповів очільник уряду.

Читайте також: Регіони отримають додаткові кошти на розвиток мережі ЦНАПів - Шмигаль

Шмигаль наголосив, що соціальні послуги стануть зручнішими та доступнішими для українців. З цією метою цього тижня Мінсоцполітики та Мінцифри презентували проєкт Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, який об’єднає в собі всі соціальні реєстри, що зробить процес оформлення та нарахування виплат набагато простішим та швидшим.

"Людина зможе подати заяву на призначення соціальної допомоги або пенсії, навіть не виходячи з дому. Перевірка даних відбуватиметься в автоматичному режимі, що скоротить процес розгляду заявки до лічених днів. Проєкт ЄІССС вже реалізується в пілотних регіонах. З наступного року до нього будуть долучені нові громади", - розповів прем'єр.

При цьому він додав, що Європейський Союз допомагатиме пришвидшити цифровізацію в регіонах та підвищити цифрову грамотність серед населення. Цього тижня Міністерство цифрової трансформації уклало відповідний меморандум з U-Lead.

"У межах домовленостей передбачається проведення спільних тренінгів, розроблення онлайн-курсів та впровадження інформаційних технологій, інструментів і платформ, які допоможуть залучити громадян до сучасних технологій. Цифровізація — це про підвищення комфорту життя людей у громадах завдяки покращенню якості надання адміністративних і соціальних послуг, підвищенню ефективності органів влади, усуненню людського фактора та корупційних складових", - зауважив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації запустило онлайн-платформу Дія Центрів, яка спрощує взаємодію громадян та працівників центрів надання адмінпослуг (ЦНАП).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-