U-LEAD радить громадам, як дотримуватись правил благоустрою

U-LEAD радить громадам, як дотримуватись правил благоустрою

Децентралізація
Укрінформ
Програма "U-LEAD з Європою" розповідає старостам громад, як комунікувати з жителями для дотримання правил благоустрою.

Як повідомили Укрінформу у "U-LEAD з Європою", на цю тему дискутували під час другого воркшопу «Як стати успішним, виконуючи свої функції та повноваження» у рамках впровадження навчальної програми «Кроки для старост 2021».

«Благоустрій у громаді та соціальний захист завжди будуть одними із ключових напрямків роботи для посадовців, і результати роботи на воркшопі показали, що команда старост сильна, досвідчена та проактивна», - наголосив радник із децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Київській області Андрій Курко.

До заходу долучились старости із декількох областей, з Київщини працювали представники Фастівської та Обухівської громад. Староста Мотовилівського старостату Фастівської міської ради Сергій Курбет переконаний, що питання благоустрою необхідно обговорювати з жителями.

«Ми бачимо, що порушення правил благоустрою, це тимчасові явища, і важливо правильно комунікувати із мешканцями такі випадки. Тобто ми спочатку маємо дати людині можливість виправити ситуацію і лише потім використовувати санкції», - наголошує Курбет.

Читайте також: Громади Чернігівщини наступного року сплатять ₴116 мільйонів реверсної дотації - U-LEAD

У «U-LEAD з Європою» зауважують, що коли мешканці громад порушують правила благоустрою це впливає не лише на зручність та комфортність проживання інших мешканців, але і ставлення усіх людей до спільної справи. Тому громади напрацьовують свої правила благоустрою та активно контролюють дотримання законодавства з цих питань.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-