У Львові біля лікарні швидкої допомоги висадили «Сад Здоров’я»

У Львові біля лікарні швидкої допомоги висадили «Сад Здоров’я»

Фото
Укрінформ
У межах глобального екологічного проєкту «Greening the Planet», у Львові біля лікарні швидкої медичної допомоги створили новий екопростір «Сад Здоров’я».

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ. 

«Кожне нове дерево – це нове життя. Дуже часто дерева порівнюють з людьми, тому що вони також дихають і роблять цей світ кращим. Тому дуже символічно, що це біля лікарні швидкої допомоги. Для людей, які будуть сюди приходити, чи тих, які тут лікуються, це буде таке відчуття, що добра в цьому світі є більше», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Біля лікарні висадили близько 200 саджанців. Здебільшого це фітонциди: сосни, ялівець, ялина, гінго, аронія, райські яблуні та інші сорти дерев і чагарників. Планується, що сад буде динамічним і тактильним. У майбутньому він налічуватиме орієнтовно 1500 – 1800 дерев.

До висадки дерев долучилися міський голова Львова Андрій Садовий та працівники мерії, ініціаторка проекту Ірина Оршак, депутати, представники ГО «Добро.Дій», благодійники, а також лікарі та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Аніца Джамич.

Читайте також: У Лубнах на Зажур-горі висадили 400 дубів

«Мені дуже приємно бути сьогодні тут, бо здоров’я для всіх нас є найважливішим. Ми висаджуємо ці дерева для майбутніх поколінь», - зазначила посол.

Місія саду – покращення фізичного та ментального здоров’я відвідувачів і пацієнтів лікарні.

У Львові біля лікарні швидкої медичної допомоги висадили «Сад Здоров’я» / Фото: city-adm.lviv.ua

«Ми довго думали, як назвати цей сад, було багато різних пропозицій, різних ініціатив, але зараз лікарня об’єднує всіх людей. Тому ми вирішили назвати "Сад Здоров’я", тому що всі хочуть мати здоров’я. Напевно, це найкраща назва, яку можна було придумати, і ця лікарня даруватиме всім здоров’я», - додав Олег Самчук, керівник лікарні швидкої медичної допомоги.

Також сьогодні у Львові дерева висадили у центральній частині міста та Стрийському парку. Серед сортів – липа, клен, гіркокаштан, груша калері, тюльпанове дерево. У парку особливим мешканцем стало дерево ліквідамбар. Це дерево, якого ще немає в жодному з львівських парків. Загалом цієї осені у Львові планують висадити понад 2800 дерев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-