Поки не пізно: влада Херсонщини закликає людей з підробленими COVID-сертифікатами вакцинуватися

Поки не пізно: влада Херсонщини закликає людей з підробленими COVID-сертифікатами вакцинуватися

Укрінформ
Якщо у людини підроблений COVID-сертифікат, а вона вирішила справді вакцинуватися, влада закликає повідомляти про такі факти і вирішувати питання, поки не стало занадто пізно.

Про це на брифінгу заявив заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Постійно ставлять питання, а що робити, якщо вони вже це зробили (придбали сфальшований COVID-сертифікат – ред.), у базі вже є (дані – ред.) – нехай звертаються. Краще зараз вирішити це питання, ніж наражати, перш за все себе, на небезпеку», - наголосив Якименко.

Головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич зазначив, що сфальшовані сертифікати - сфера діяльності правоохоронних органів, але це проблема і людей, які скористалися сфальшованим документом. За його словами, було кілька скандалів, пов’язаних із такими сертифікатами у мешканців регіону.

«Це особи, які наймаються через крюїнгові агенції до плавскладу в інші країни. Ці два випадки були ще у вересні місяці. Люди отримали COVID-сертифікати, як потім з’ясувалося COVID-сертифікати були сфальшовані, прибули в Амстердам, але там …зробили їм тести, визначили відсутність антитіл, були розірвані контракти», - розповів Ромаскевич.

Ще один приклад, розповів він, закінчився трагічно. Один з мешканців області придбав путівки за кордон для своїх батьків літнього віку і сфальшовані COVID-сертифікати.

«На жаль, один з батьків загинув, інший живий, але важко хворіє», - сказав Ромаскевич.

Наразі на Херсонщині понад 54 500 підтверджених випадків коронавірусу. З них 40 тисяч людей побороли недуг, майже 13 тисяч людей інфіковані COVID-19, 1 700 людей померли.

Учора 20 жовтня, на Херсонщині виявлено 1141 новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19.

В Україні за минулу добу зафіксували 22 415 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: Страшні рекорди антивакцинаторів не лякають – тільки обмеження

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили про підозри особам, які, за даними слідства, входили до групи у Харківській області, яка продавала сфальсифіковані сертифікати про вакцинацію та результати ПЛР-тестів, і щомісяця заробляла на цьому приблизно 4 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-