На Буковині поступово знижується рівень захворюваності на COVID-19

На Буковині поступово знижується рівень захворюваності на COVID-19

Укрінформ
За останній тиждень у Чернівецькій області знизився рівень захворюваності на коронавірус. Наразі підстав для переведення в червону епідемічну зону немає.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

«Щодо епідситуації в області загалом, то впродовж останніх 7 днів маємо несуттєве зниження захворюваності на COVID-19, якщо порівнювати із попереднім тижнем. Підстав для переведення Буковини до червоної зони карантинних обмежень поки що немає», - йдеться у повідомленні.

Як розповіла у відеозверненні керівниця Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко, ситуація може швидко змінитися, бо захворюваність на COVID-19 залишається високою.

Зокрема, вона пояснила, що рівень епідемічної небезпеки кожної з областей сьогодні оцінюють за 6 індикаторами.

Червону зону державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запроваджує, коли у регіоні впродовж не менш як трьох днів поспіль перевищено два з шести індикаторів.

«Наразі у Чернівецькій області уже кілька тижнів поспіль перевищено один з індикаторів. Інший – коефіцієнт виявлених випадків – коливається, але він є досить близьким до граничних значень», – попередила Гопко.

Вона зазначила, що кількість виявлених випадків коронавірусу щодня є високою. Також досить високою залишається кількість осіб, яких госпіталізують.

Читайте також: Ще одна область за показниками наблизилася до «червоної» зони

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 20 жовтня, у Чернівецькій області зафіксували 578 випадків COVID-19. Загалом на Буковині підтверджено 100 452 випадки захворювання на коронавірус, 85 945 хворих одужали, 2282 – померли.

В Україні з початку пандемії коронавірусу зафіксували 2 701 600 випадків захворювання, з яких 22415 – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-