Хмельниччина посилює карантин

Хмельниччина посилює карантин

Укрінформ
На Хмельниччині обласна комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення про посилення карантинних обмежень з 23 жовтня через різке зростання захворюваності на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницька ОДА.

«Область опинилася на порозі червоної зони, тому, щоб не допустити локдауну та зменшити темпи поширення COVID-19 серед мешканців, необхідно визначитися із додатковими протиепідемічними заходами та активізувати вакцинальну кампанію», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комісія ухвалила рішення про запровадження з 23 жовтня на території Хмельниччини додаткових карантинних обмежень.

Відповідно до рішення, продовольчі та непродовольчі ринки, заклади торгівлі, перукарні, салони краси, готелі та хостели можуть працювати виключно за умови наявності в їх персоналу негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, яке проведено не більш як за 72 години або документа, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 хоча б однією дозою вакцини (жовті сертифікати).

Бари, ресторани, кафе, спортзали, фітнес-центри, басейни, заклади культури можуть працювати, якщо їх персонал та відвідувачі мають аналогічні документи. Такі ж умови поширюються на проведення масових заходів.

Окрім цього в області обмежили роботу суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень) з 6:00 години до 23:00.

На Хмельниччині лабораторно підтверджено 106 039 випадків COVID-19, з яких 443 – за минулу добу.

Читайте також: У Вінниці зайняті 80% COVID-ліжок, усі хворі потребують кисню

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з початку пандемії коронавірусу зафіксували 2 701 600 випадків захворювання, з яких 22 415 – за минулу добу.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-