Суд в Одесі відхилив апеляцію британської компанії щодо танкера Delfi

Суд в Одесі відхилив апеляцію британської компанії щодо танкера Delfi

Укрінформ
Південно-західний апеляційний господарський суд залишив чинним рішення Господарського суду Одеської області, який визнав у травні поточного року право власності на танкер-бункерувальник Delfi за Державою Україна.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в пресслужбі Південно-західного апеляційного господарського суду.

«Колегія суддів розглянула і відхилила через недостатню обґрунтованість апеляційну скаргу британської компанії Mister Drake PC на рішення Господарського суду Одеської області від 12 травня 2021 року, яким визнано танкер-бункерувальник Delfi власністю Держави Україна», - зазначили в суді.

Постанова апеляційного господарського суду набула чинності.

Читайте також: Аварія "Делфі": відбуксирування з Одеси обійшлося компанії у 14 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, рішення Господарського суду Одеської області передати танкер у власність Держави Україна було мотивовано тим, що компанія-власник танкера Delfi не прибрала судно з міського пляжу Одеси в установлений 9-місячний термін. Власник судна, що зазнало аварії та сіло на мілину біля узбережжя Одеси, не виконав своїх зобов'язань, відповідно до вимог морського права. Через це операція з підняття судна з мілини перейшла в липні 2020 року під контроль ДП «Адміністрація морських портів України» й була успішно виконана.

Іншим своїм рішенням Господарський суд Одеської області зобов'язав компанію Mister Drake PC відшкодувати ДП «Адміністрація морських портів України» 2,7 млн грн витрат за евакуацію судна з одеського пляжу.

Аварія танкера-бункерувальника Delfi сталася 22 листопада 2019 року. Судно зірвало з якоря і віднесло на мілину в акваторії Одеського морського порту. Взяти судно на буксир не вдалось, тому довелося евакуювати екіпаж у складі трьох осіб. В результаті аварії стався розлив нафтопродуктів з танкера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-