Посол Британії ознайомилась із цікавими для інвесторів проєктами на Тернопільщині

Посол Британії ознайомилась із цікавими для інвесторів проєктами на Тернопільщині

Фото
Укрінформ
Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, яка перебуває з робочою поїздкою на Тернопільщині високо оцінила партнерство між обома державами.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби обласної ради.

«Дуже радісно вперше перебувати на Тернопільщині. Найбільше я пишаюся тим, що між Україною та Великою Британією є дійсно двостороннє партнерство. З колегами з «Великої сімки» наша робота цьогоріч була спрямована над просуванням реформ. Ми постійно проводимо зустрічі з міністрами й чиновниками, а ця поїздка на Тернопільщину — наша перша можливість разом бувати за межами столиці та побачити, як ті реформи, які ми підтримуємо, реалізуються на місцях та як вони впливають на життя людей в регіонах», — сказала Сіммонс.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко нагадав Послу, що область зацікавлена у інвестуванні.

«Ми зацікавлені в налагодженні тісних економічних зв'язків з Великою Британією та залученні інвестицій у наш регіон. Серед цікавих для інвесторів, проєкт — будівництво індустріальних парків й відновлення роботи аеропорту. Однією з ключових галузей також є сільське господарство», - зазначив під час спілкування із Сімонс голова облради Головко.

Як повідомляв Укрінформ, за останній рік Тернопільщина наростила обсяги переробки овочів та олійних з Британією більш ніж у 1,5 рази. Однією із найбільших агрокомпаній регіону є «Континентал Фармерз Груп» – компанія з саудівсько-британським капіталом. Область готова збільшити обсяги двосторонньої торгівлі, в тому числі за підтримки Британського департаменту з гарантування експортних кредитів.

Читайте також: Питання, чи може Україна приєднатися до НАТО, вже вирішене в принципі - посол Британії

У рамках дводенної поїздки на Тернопільщину Посол Британії ознайомлюється із соціально-економічними процесами в регіоні. Завтра Посол має намір відвідати Збаразьку та Байковецьку громади.

Раніше агентство повідомляло, що міністр Великої Британії у справах європейського сусідства Венді Мортон оголосила про створення Фонду "Партнерство за сильну Україну", який розпочне свою роботу до грудня 2021 року і має на меті залучити до $35 млн від донорів протягом трьох років.

Фото: te-rada.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-