Харків домовився про постачання медичного кисню із «Запоріжсталллю»

Харків домовився про постачання медичного кисню із «Запоріжсталллю»

Укрінформ
У Харкові уклали договір дарування на поставку кисню від ПАТ «Запоріжсталь», щоб обладнати в декількох лікарнях додаткові кисневі точки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Харківської міської ради, посилаючись на заступницю міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

«ПАТ «Запоріжсталь» на умовах дарування надаватиме Харкову необхідну кількість тонн кисню на добу. Ми робимо все, щоб облаштувати додаткові точки», - зазначила Горбунова-Рубан.

За її словами, у лікарні №8 через тиждень планують отримати 60 додаткових кисневих точок.

«Сьогодні на 3-му поверсі медустанови, де знаходиться реанімація, почали проводити необхідні роботи. Також у лікарні №18 продовжуємо проводити киснепровід», - розповіла віцемер.

За її словами, нині в міських лікарнях функціонує 1 540 ліжок для хворих на коронавірус. Обладнано 719 кисневих точок, працюють 1 088 концентраторів. На стаціонарному лікуванні зараз перебувають 1 145 осіб, на кисневій підтримці - 771 пацієнт, у відділеннях інтенсивної терапії та реанімації - 92 людини, з яких 52 хворих - на апаратах штучного дихання. Впродовж минулої доби було госпіталізовано 58 людей.

Читайте також: Кабмін додатково виділить 400 мільйонів на кисень для лікарень

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 19 жовтня у Харківській області зафіксували 1412 нових випадків захворювання на COVID-19.

18 жовтня Горбунова-Рубан заявила, що інформація про те, що в лікарнях міста зайняті всі ліжка з киснем для хворих на коронавірус, не відповідає дійсності. За її словами, всі ліжка для хворих із COVID-19 повністю забезпечені медичним персоналом, медикаментами та засобами захисту.

Минулої доби в Україні зафіксували 15 579 нових підтверджених випадків COVID-19, (з них дітей – 1309, медпрацівників – 282).

За інформацією МОЗ, за минулу добу госпіталізовано – 2 852 особи; летальних випадків – 538; одужало – 7 776 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-