СБУ викрила бойові схрони ворожих диверсантів на сході й півдні України

СБУ викрила бойові схрони ворожих диверсантів на сході й півдні України

Фото
Укрінформ
СБУ виявила у Донецькій області та Херсоні ворожі схрони з бойовими засобами ураження. Серед вилученого – майже 15 кг вибухівки з детонаторами і протитанкові міни.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

В СБУ повідомили, що на Донеччині виявили тайник із арсеналом зброї у лісопосадці поблизу об’єкта енергетики, який забезпечує електрикою Маріуполь і ще декілька населених пунктів.

За оперативними даними, схрон у 2014 році облаштували учасники незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» для вчинення диверсій на території регіону.

Під час огляду схованки правоохоронці вилучили: майже 15 кг вибухівки у тротиловому еквіваленті, 4 детонатори, 1 ручний протитанковий гранатомет, 2 протитанкові міни ТМ-62м, 2 мінометні міни калібру 120 мм, 1 протипіхотну міну кругового ураження, понад 1 тис. набоїв калібру 5,45 мм.

Читайте також: На Донеччині знайшли схрон із сотнями набоїв

У Херсоні співробітники СБУ виявили тайник із військовими засобами ураження, який був прихований на околиці обласного центру.

Серед вилученого – 2 ящики з набоями до стрілецької зброї та 2 бойові гранати із запалами.

Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Як повідомлялось, днями на околицях Світлодарська Донецької області знайдений схрон із військовими засобами ураження, серед яких — більше 800 набоїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-