Рішення про високі тарифи на опалення у Рівному не вводитимуть

Рішення про високі тарифи на опалення у Рівному не вводитимуть

Укрінформ
Рішення про високий тариф на газ, яке прийнято міською радою Рівного, скасують, ціну на опалення зменшать.

Такі результати діалогу-зустрічі у Рівненській облдержадміністрації, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби ОДА.

«Декілька годин знадобилося, аби знайти компроміс щодо величини тарифу. Шкода, що такі дії робляться не до опалювального сезону, а після. Так, ціна на газ зросла. Але 21обласний центр України знайшов механізми компенсації. І люди платитимуть на рівні минулого року. Сьогодні міська влада Рівного та мер Олександр Третяк визнали непомірними встановлені тарифи. Рішення буде скасовано, ціну на тепло буде зменшено. Компенсатори тарифу шукаємо спільно», - прокоментував рішення голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Також повідомляється, що вирішено ціну на тепло в опалювальному сезоні 2021-2022 року залишити в обласному центрі на рівні попереднього року. Далі планується встановити економічно обгрунтований тариф, щоб обрахувати суму відшкодування різниці в тарифах підприємству за цей опалювальний сезон.

Як повідомляв Укрінформ, після оприлюднення владою Рівного збільшених на 46% тарифів, в облдержадміністрації ініціювали нараду за участю голів ОСББ, керівництва Рівного, народних депутатів, громадськості.

За результатами громадського обговорення вирішено оперативно виробити новий механізм і винести нове рішення на сесію міськради 21 жовтня.

Читайте також: Опалювальний сезон: Миколаївщина оголосила надзвичайну ситуацію

На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад уряд, «Нафтогаз України» та Асоціація міст України підписали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на тепло, на гарячу воду для населення не будуть зростати. Для підтримки і стабільного проходження опалювального сезону уряд передбачив спрямування в 2022 році додатково до місцевих бюджетів 4% податку на доходи фізичних осіб, а також державних субвенцій. При цьому, керівництво Рівного не долучилося до Меморандуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-