U-LEAD консультує громади, як запроваджувати нове шкільне меню

U-LEAD консультує громади, як запроваджувати нове шкільне меню

Децентралізація
Укрінформ
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» провели консультації з представниками громад на Хмельниччині щодо запровадження нового шкільного меню з 1 січня наступного року.

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

Зокрема зазначають, що в онлайн-семінарі «Підготовка змін до системи харчування у ЗЗСО. Консультації з громадськістю з питань освіти», який організувала команда Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Хмельницькій області, взяли участь понад 90 учасників.

Під час заходу обговорили такі питання: організація шкільного харчування в нових умовах; реформування шкільного харчування; підготовка кадрів для шкільного харчування; консультації з громадськістю питань освіти.

У U-LEAD зауважують, що з 1 вересня цього року нову систему харчування у школі запровадили ті школи, які мали для цього можливості, але вже з 1 січня 2022 року всі заклади мають перейти на нову систему.

«Будь-які зміни необхідно комунікувати. Нове меню у шкільній їдальні вимагатиме від кухарів, керівництва шкіл, підрядників, батьків та дітей підготовки та адаптації. Тому варто всім детально роз'яснювати що і чому змінюється. І це мають робити управлінці освіти та керівники шкіл», - переконує експерт Програми «U-LEAD» з освіти Алевтина Седоченко.

Інший експерт з освіти Сергій Дятленко наголошує, що створення нової системи харчування у школі – це крок до здорового харчування учнів.

Читайте також: Магдебурзьке право посприяло розвитку місцевого самоврядування в Україні - дискусія U-LEAD

Як повідомляв Укрінформ, у травні цього року дружина Президента Олена Зеленська презентувала оновлене меню для шкільних їдалень. Воно розраховане на 4 тижні, включає 160 страв, серед яких традиційні українські, популярні страви різних кухонь світу, а також безглютенові позиції. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню планувалося впровадити з 1 вересня, однак для забезпечення закупівлі харчових продуктів відповідно до нових норм було встановлено перехідний період до 1 січня 2022 року.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-