МКІП долучиться до розробки концепції розбудови Музею Сковороди на Харківщині

МКІП долучиться до розробки концепції розбудови Музею Сковороди на Харківщині

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко наголошує на необхідності розбудови Музею Григорія Сковороди та оновлення його експозиції в селі Сковородинівка на Харківщині.

Про це очільник МКІП написав у Фейсбуці після відвідування Сковородинівки.

Він назвав Сковородинівку місцем із шаленим потенціалом.

“Але є стільки «але»... Як то кажуть, далі реальна оцінка ситуації, щоб об’єктивно дивитись на речі і так само об’єктивно окреслювати фронт робіт. 300-річчя Григорія Сковороди має стати чудовим приводом, щоб збудувати концепцію музею. Її, як ви розумієте, немає. Далі оновлення експозиції, а також ландшафтний дизайну парку. А це 18 гектарів красивої природи”, - зазначив Ткаченко.

За його словами, вже у понеділок Харківська ОДА має залучити митців, кураторів та архітекторів щодо розробки майбутньої концепції Сковородинівки. «МКІП також долучиться обов’язково”, - додав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко - про україномовний Netflix: Наближаємося до визнання у світі кіноіндустрії

«Григорій Сковорода – ім‘я світового масштабу. І місце, де перше поховання українського генія. Місце, де філософ проводив час під славнозвісним Дубом Сковороди – має бути на належному рівні», - наголосив міністр.

Крім того, він поінформував, що в ході поїздки відвідав оглядовий майданчик Держпрому у центрі Харкова, який, за словами міністра, став дуже класною точкою туристичної атракції, а також побував на урочистостях з нагоди 100-річчя Харківської академії дизайну та мистецтв.

Як повідомлялося, Національний літературно-меморіальний музей в селі Сковородинівка оточений старовинним парком і садом. Тут розташовані будинок поміщиків Ковалівських, де жив і помер Григорій Сковорода. В музеї представлені видання творів філософа, наукова і художня література про нього. Збереглися і деякі особисті речі Григорія Сковороди.

300-річчя з дня народження видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога Сковороди відзначатиметься у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-