На Харківщині 96% госпіталізованих не мають COVID-щеплення

На Харківщині 96% госпіталізованих не мають COVID-щеплення

Укрінформ
На Харківщині за останню добу госпіталізовано 215 пацієнтів із COVID-19 чи підозрою на нього, всього лікуються в стаціонарах понад 2900 хворих, із них 96% - не вакциновані.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Максим Хаустов, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на ранок зайнято 2918 ліжок, що складає приблизно 72%. Із хворих, які знаходяться в COVID-відділеннях, вакцинованих – 131 особа, це приблизно 4%», - сказав Хаустов.

За його інформацією, в реанімаційних відділеннях перебуває 185 хворих (всього в регіоні 274 реанімаційних ліжка). На апаратах ШВЛ – 132 пацієнти.

Директор облдепартаменту охорони здоров’я повідомив, що хоча б одне щеплення від коронавірусу отримали 24% дорослого населення регіону. Хаустов вкотре закликав людей вакцинуватися, наголосивши, що й сам, і всі співробітники його департаменту мають зелені сертифікати. Також він зауважив, що в громадах, де рівень вакцинації населення суттєво вищий, ніж загалом по області, захворюваність зменшується.

Читайте також: Харківський COVID-госпіталь призупинив прийом хворих

«У Липецькій громаді під Харковом, де, як повідомлялося раніше, вакцинувалися понад 50% дорослого населення, – зараз реєструються поодинокі випадки коронавірусу», - сказав Хаустов.

Як повідомлялося, на Харківщині в лікуванні коронавірусу задіяно 19 лікарень (це 4020 ліжок, із яких 2679 – з потоковим киснем, решта – забезпечені концентраторами).

За минулу добу в області з діагноз COVID-19 підтверджено у 1168 осіб. Усього зареєстровано 172783 випадків захворювання, з них 151785 хворих одужало, 4067 – померло (в тому числі 23 – за останню добу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-