У Харкові розслідують імовірне розкрадання під час реконструкції зоопарку

У Харкові розслідують імовірне розкрадання під час реконструкції зоопарку

Документ
Укрінформ
Правоохоронці у Харкові відкрили кримінальне провадження за заявою про заволодіння бюджетними коштами під час реконструкції зоопарку.

Це підтвердив кореспондентові Укрінформу речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

«Дійсно, 10 вересня було зареєстроване кримінальне провадження. Коментувати слідство поки зарано. Потрібно досліджувати документи замовника робіт і підрядника», - зауважив Чубенко.

Раніше депутат Харківської міської ради від «Слуги народу» Аліна Мустафаєва написала у Телеграмі, що звернулася з заявою про розкрадання коштів до правоохоронних органів. У відповіді прокуратури на її запит сказано, що провадження почали за ч. 3 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб), а справу веде слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомляв Укрінформ, реконструкція в Харківському зоопарку розпочалася 5 років тому. 23 серпня нинішнього року заклад відкрили, хоча роботи на кількох локаціях ще тривають. Відвідувачів приймають за запрошеннями. У зоопарку створені різні зони: «Африканська савана», «Південна Америка», «Дика Австралія», «Водний світ», «Далекий схід», «Планета мавп», «Контактний зоопарк», «Королівство слонів», «Стежка тигра», «Ведмежі володіння», «Театрі природи». За європейськими стандартами, замість ґрат тварин відділяють від відвідувачів скляні та електричні огорожі та рови.

Читайте також: У Харківському зоопарку переселили у нові вольєри бегемотиху і нільських крокодилів

За даними ГО «Харківський антикорупційний центр», який моніторить закупівлі на платформі «Прозорро», кошториси реконструкції об’єктів зоопарку є закритими, тому проаналізувати ефективність використання коштів складно. За даними пресслужби зоопарку, станом на кінець серпня було витрачено на роботи 1,9 млрд грн. Скільки ще потрібно коштів на реконструкцію, у міськраді не повідомляють. За оцінками антикорупційного центру, загальна сума може становити понад 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-