Штайнмаєр вшанував пам'ять жертв Корюківської трагедії

Штайнмаєр вшанував пам'ять жертв Корюківської трагедії

Фото
Укрінформ
У середу під час візиту на Чернігівщину Федеральний президент ФРН Франк Вальтер Штайнмаєр відвідав Корюківку, де вшанував пам'ять жертв Корюківської трагедії 1943 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що сьогодні тут зібралося так багато людей, для мене це є свідченням того, що вшанування пам'яті жертв Корюківської трагедії 1943 року тут є важливим", - сказав Штайнмаєр після покладання квітів до пам'ятника, присвяченого тій трагічній події.

Опісля він оглянув відповідну експозицію місцевого історичного музею.

Як повідомили в пресслужбі Чернігівської ОДА, у програмі перебування Штайнмаєра в Корюківці - відвідування місця перепоховання жертв трагедії в урочищі "Гай", де планується спорудження Меморіалу на честь розстріляних і спалених мирних жителів України під час Другої світової війни, та спілкування з учнями місцевих шкіл, вчителями та молоддю в актовій залі Корюківської ЗОШ № 1.

Читайте також: На Чернігівщині вшанували пам’ять жертв Корюківської трагедії

Супроводжують президента ФРН голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус та Корюківський міський голова Ратан Ахмедов, інші почесні гості та посадові особи.

1, 2 та 9 березня 1943 року нацисти вбили всіх жителів Корюківки (близько 7 тис. осіб), а саме містечко спалили. У матеріалах Нюрнберзького процесу цю трагедію визначено як наймасовіше знищення місцевого населення на окупованих територіях за весь період Другої світової війни. Більшість убитих тоді корюківчан - діти, жінки та люди похилого віку.

Каральну акцію гітлерівці провели у відповідь на знищення партизанами німецького гарнізону, що дислокувався в Корюківці. Партизани з лісу спостерігали за діями ворога, але наказу від командування якось допомогти і врятувати цивільне населення міста рядові партизани, які рвалися у бій, так і не отримали.

6 жовтня федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва. Він, як планується, окрім Корюківки, де проходить ушанування пам'яті жертв трагедії 1943 року, зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом, а також відвідає Бабин Яр.

Фото: Наталії Потапчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-