У Харкові біля госпіталю ветеранів – черга «швидких» з хворими на СOVID-19

У Харкові біля госпіталю ветеранів – черга «швидких» з хворими на СOVID-19

Фото
Укрінформ
У Харкові для прийому СOVID-хворих відкрили ще один опорний заклад – обласний госпіталь ветеранів війни, під лікарнею виникла черга з автомобілів швидкої допомоги.

Про відкриття закладу повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Максим Хаустов, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, перших пацієнтів заклад прийняв ще напередодні ввечері. «Сьогодні зранку там було заправлення киснем, і вони готові вже приймати на повну потужність. На ранок там було вже близько 30 хворих. Пацієнтів доставляють протягом дня, цифра змінюється постійно», - сказав директор департаменту.

За його інформацією, в госпіталі ветеранів війни є 256 місць, усі вони забезпечені потоковим киснем.

Як розповіла на брифінгу директор «чорнобильської» лікарні, яку відкрили для пацієнтів із COVID-19 1 жовтня, Ірина Пирогова, відділення, розраховане на 170 ліжок, повністю заповнилося лише за півтори доби.

«Ми заповнені на 110%, у нас на сьогоднішній день перебуває 190 пацієнтів. Доставили ліжка, без потокового кисню, на концентратори. Лікарі є, сформовано 7 команд, але хотілося б ще», - зазначила Пирогова.

За останню добу до лікарень області бригадами швидкої допомоги госпіталізовано 225 пацієнтів. Щойно відкритий госпіталь ветеранів заповниться за день-два. Вдень на вулиці біля закладу утворилася черга зі швидких, і потік спецавтомобілів не припиняється.

За інформацією ОДА, наразі в резерві перебувають два заклади охорони здоров’я в області: Вовчанська центральна районна лікарня та Ізюмська центральна міська лікарня. Наразі COVID-19 лікують у 19 закладах регіону. Загальна госпітальна база складається з 4002 ліжок, з яких наразі зайнято 2560.

За словами Максима Хаустова, заклади первинної допомоги закупляють тести, щоб виявляти вірус на ранніх стадіях.

«Сьогодні, щоб зменшити відсоток госпіталізацій, ми закупаємо швидкі тести, щоб ще на ранніх етапах діагностувати та лікувати захворювання, щоб сімейні лікарі не доводили до госпіталізацій, щоб знизити її відсоток», - зазначив Хаустов.

Читайте також: МОЗ прогнозує пікові навантаження на медичну систему з середини листопада

Як повідомлялося, на Харківщині за минулу добу діагноз COVID-19 підтверджено у 940 осіб, одужало 328 хворих, померло – 18. Усього зареєстровано 170452 випадків СOVID-19, з них 150841 хворий одужав, 4018 – померло.

Фото: Наталія Попова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-