Розбудова мережі індустріальних парків сприятиме створенню робочих місць - Чернишов

Розбудова мережі індустріальних парків сприятиме створенню робочих місць - Чернишов

Укрінформ
Ефективна регіональна мережа індустріальних парків здатна створити тисячі нових робочих місць у регіонах, а це посилить економічний потенціал громад та створить додану вартість українських виробництв.

На цьому наголосив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Економіка нашої держави потребує потужних стимулів для розвитку. Розбудова індустріальних парків — це, зокрема, шлях для того, аби люди залишалися в Україні та поверталися сюди, жили та працювали вдома, у власній громаді. Так, кожен гектар території промислового майданчика може створювати близько 50 робочих місць. Тобто середньостатистичний індустріальний парк — це від тисячі і більше працевлаштованих громадян. Це і є важливим індикатором розвитку економіки у регіонах», — сказав Чернишов.

Водночас глава міністерства наголосив, що «головне — не кількість таких майданчиків, а якість — тобто створені в індустріальних парках робочі місця та товари з високою доданою вартістю, які там вироблятимуться».

Читайте також: Рада ухвалила зміни до закону про індустріальні парки

Як повідомлялося, 28 вересня в індустріальному парку «Біла Церква» відбувся відкритий діалог на тему «Індустріальні парки 2025. Навіщо інвестувати у виробництва» за участі Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова. Стратегічні партнери заходу: холдинг UFUTURE, Міністерство розвитку громад та територій України, Міністерство економіки України, Офіс реформ Кабінету міністрів України, Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики. Партнери заходу — координатор проєктів ОБСЄ в Україні та CMD-Ukraine. Міністр Олексій Чернишов під час своєї промови повідомив, що розвиток індустріальних парків дасть потужний рестарт вітчизняній промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-