СБУ не дала «розпродати» арсенал військової частини у Миколаєві

СБУ не дала «розпродати» арсенал військової частини у Миколаєві

Фото, відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали військовослужбовця Збройних сил України, який збував арсенал, що зберігався на складах однієї з військових частин у Миколаєві.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ. 

За даними слідства, організатором «схеми» став начальник складу ракетно-артилерійського озброєння. Він зберігав викрадену зброю у новозбудованому приміщенні, розташованому неподалік від військової частини.

Викрадений «арсенал» зловмисник реалізовував зацікавленим особам, у тому числі місцевому криміналітету.

Читайте також: Старшина військової частини на Закарпатті продавав наркотики солдатам - ДБР

Оперативники спецслужби задокументували факт збуту військовим 15 гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами та 5 протитанкових гранатометів РПГ-22.

У ході обшуків, проведених у помешканні зловмисника та у місці зберігання викраденого військового майна, виявлено та вилучено: 40 артилерійських та мінометних мін; 129 пострілів ПГ-7 для РПГ; майже 600 артилерійських снарядів; 216 гранатометних пострілів ВОГ17; майже 600 освітлювальних реактивних ракет; 49 вишибних порохових зарядів до мінометних мін; 8 розривних зарядів; димові та протитанкові гранати; майже 34 тисячі набоїв різного калібру; 49 підривачів М6 та М12.

Наразі зловмиснику оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, у тому числі у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 410 Кримінального кодексу України, для встановлення інших учасників злочинної схеми розкрадання військового озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-