«Зелена країна»: на Волині висадили 1 мільйон сіянців дерев

«Зелена країна»: на Волині висадили 1 мільйон сіянців дерев

Фото
Укрінформ
На Волині за програмою Президента України "Зелена країна" висадили перший мільйон сіянців сосни, дуба, берези та інших дерев.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, передає Укрінформ.

"У держлісгоспах області активно проводять осінню лісокультурну кампанію... Висадили... 1 млн 3 тис. сіянців основних (сосна та дуб) та супутніх (береза, ялина, вільха) лісових порід", - йдеться у повідомленні.

Перший мільярдний мільйон майбутніх дерев висадили лісівники Волині / Фото: Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства

Як поінформували в ОУЛМГ, за минулий тиждень лісовідновлення проведено на 117,6 га площ, нові ліси створено (або проведено лісорозведення) на 39,4 га. Загалом заходи із відновлення та створення лісу лісівники провели на 157 га. Тут сподіваються, що погодні умови цієї осені і надалі сприятимуть у справі озеленення.

Читайте також: Ініціатива з висадки мільярда дерев за три роки цілком реальна - Держлісагентство

Інфографіку просування програми «Зелена країна» можна побачити на сайті проєкту.

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2021 р. Президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія» заявив про запуск проєкту «Зелена країна», у рамках якого планують за 10 років збільшити площі лісів на 1 млн га. Він додав, що для реалізації цієї мети у найближчі три роки в Україні планують висадити 1 мільярд дерев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-