Щоб купити сучасний гаджет: у Харкові бігли на підтримку інвалідів-візочників

Щоб купити сучасний гаджет: у Харкові бігли на підтримку інвалідів-візочників

Фото
Укрінформ
Благодійний забіг «Біжимо разом» з метою технічної підтримки інвалідів-візочників відбувся на Білгородському шосе у Харкові. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директорка благодійного фонду «Соціальне місто» Ганна Буслаєва.

«Забіг «Біжимо разом» зібрав понад 300 учасників, у тому числі понад 50 інвалідів-візочників. Учасники подолали дистанцію 5 км, рахуючи старт від "Велоцентру", що на Білгородському шосе, та повернення від авіаційного університету. Мета забігу – зібрати гроші на придбання електричної приставки для крісла інваліда-візочника. Цей сучасний гаджет кріпиться до візка кількома рухами і перетворює механічне керування візком на автоматичне, завдяки чому відпадає потреба крутити колеса руками. До того ж візок стає більш швидкісним", – пояснила Буслаєва.

У Харкові відбувся благодійний забіг під гаслом: «Біжимо разом» / Фото: Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

За її словами, прилад коштує від 30 до 50 тис. грн: «Придбану приставку плануємо передати до парку імені Горького. Охочі інваліди-візочники матимуть можливість на кілька годин взяти її напрокат, причому безкоштовно, і відвідати всі куточки парку. Бо без приставки зробити це за один візит люди з інвалідністю не встигають фізично».

«Сума стартового благодійного внеску до 26 вересня становила 200 грн, сьогодні, у день забігу – 300 грн. Благодійний кошик, який був встановлений біля старту забігу, зараз опечатано. Але вважаємо, що зібраних грошей буде достатньо для придбання приставки», – додала директорка благодійного фонду.

Читайте також: У Харкові пройшов благодійний забіг на підтримку людей з інвалідністю

За її словами, це другий благодійний забіг на підтримку людей з інвалідністю – перший відбувся у травні і зібрав гроші на створення у Харкові першої інклюзивної тренажерної студійної зали, яку планується відкрити у жовтні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-