Учасники навчань Rapid Trident відпрацювали бій у місті

Учасники навчань Rapid Trident відпрацювали бій у місті

Фото
Укрінформ
Учасники міжнародних навчань “Rapid Trident 2021”, що проходять на Львівщині, відпрацювали бій у місті. Свій досвід, набутий під час виконання бойових завдань у зоні проведення ООС, продемонстрували і військовослужбовці Національної гвардії.

Про це повідомляє пресслужба НГУ, передає Укрінформ.

За сценарієм навчань, країна-агресор здійснила спробу дестабілізації у певному регіоні іншої держави з подальшими діями, спрямованими на його окупацію. Об’єднане угруповання військ союзницьких держав організувало оборону і згодом звільнило тимчасово окуповані агресором території.

"Під час проведення стабілізаційних заходів командуванням міжнаціонального контингенту було залучено роту оперативного призначення гостомельської бригади швидкого реагування Національної гвардії України. ...Гостомельські воїни оперативно блокували район, виявили бойовиків і ліквідували їх, застосувавши стрілецьку зброю та штатне озброєння бронетранспортерів БТР-3", - зазначили у пресслужбі.

На Львівщині тривають українсько-американські військові навчання RAPID TRIDENT / Фото: Сергій Гудак

Читайте також: Rapid Trident-2021 – це більше за Rapid Trident-2020

Командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан зауважив, що цей підрозділ "молодий", його штаби відразу формувалися за стандартами НАТО.

“Щороку сухопутні американсько-українські навчання Rapid Trident все масштабніші. Це надзвичайна база для вишколу військового професіоналізму. Тут наші військовослужбовці мають можливість планувати і проводити операції у складі багатонаціональних штабів, побудованих за структурою НАТО, взаємодіяти водночас з різними українськими силовими формуваннями й іноземними підрозділами”, - зазначив він.

Читайте також: На Rapid Trident-2021 українські підрозділи перевірять за стандартами НАТО

Як повідомляв Укрінформ, з 20 вересня по 1 жовтня проходять українсько-американські командно-штабні навчання Rapid Trident-2021. За сценарієм, українські військові та підрозділи країн-партнерів відпрацьовують протидію збройній агресії в умовах гібридної війни.

Навчання військові проходять на всіх рівнях і напрямах підготовки й виконання операцій.

Цьогоріч у них беруть участь військовослужбовці з п’ятнадцяти країн, а також особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади. Учасниками навчань стануть близько 6000 військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-