За кілька тижнів до «червоної» зони можуть перейти чотири області

За кілька тижнів до «червоної» зони можуть перейти чотири області

Укрінформ
Упродовж найближчих 2-3 тижнів Житомирська, Львівська, Донецька і Харківська області можуть перейти до червоної зони.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"Є певна частина регіонів, які зараз перебувають у зоні ризику входження до зони червого рівня епіднебезпеки. Це чотири області: Житомирська, Львівська, Донецька, Харківська. Ці регіони можуть перейти до червоного рівня епіднебезпеки протягом найближчих двох-трьох тижнів", - сказав Кузін.

Читайте також: «Жовта» зона: назвали заборони, які відсьогодні діють у Києві

Він нагадав, що станом на 24 вересня Київ та 8 областей перебувають у помаранчевій зоні.

За словами посадовця, за останній тиждень кількість нових випадків захворювання на COVID-19 зросла на 68%, госпіталізацій - на 51%. Це найбільші темпи зростання захворюваності в 2021 році, наголосив заступник міністра.

Посадовець також зауважив, що навантаження на систему охорони здоров'я залишається контрольваним. За даними МОЗ, на цей час зайнято 34% реанімаційних ліжок хворими на COVID-19, 31% ліжок з киснем, 13% апаратів ШВЛ. При цьому пацієнти з COVID-19, яким призначена киснева терапія, займають 19% ліжок з киснем.

Читайте також: «Жовта» зона. Де закриються школи

Як повідомлялося, за час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 2 379 483 осіб, з них одужали 2 240 388 людей, померли 55 424 особи. Минулої доби підтверджено 9058 випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-