Держекоінспекція розпочала позапланову перевірку підприємства з видобутку залізної руди

Держекоінспекція розпочала позапланову перевірку підприємства з видобутку залізної руди

Укрінформ
Держекоінспекція розпочала позапланову перевірку ТОВ «Українська гірничодобувна компанія», яке здійснює видобуток залізної руди на кар’єрі «Північний» у Кривому Розі.

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, йдеться на сайті відомства, передає Укрінформ.

Він зазначив, що питання генерації великої кількості пилу цим суб'єктом господарювання неодноразово порушувалося мешканцями міста під час особистих прийомів громадян.

«ТОВ «Українська гірничодобувна компанія» і ТОВ «Рудомайн», яке працює у сусідньому кар’єрі «Південний» і який днями також почала перевіряти ДЕІ, поєднані єдиним технологічним циклом. Тому інспектори перевірять виконання підприємством заходів з пилопридушення під час проведення масових вибухів та руху технологічного автотранспорту», - зауважив Мальований.

Посадовець розповів, що під час перевірки ДЕІ також проконтролює: дотримання екологічного законодавства під час експлуатації промислового майданчика, зокрема, закріплення його поверхні речовинами для мінімізації утворення пилу; виконання умов дозволів на викиди забруднюючих речовин; відповідність діяльності підприємства звіту з оцінки впливу на довкілля.

Позапланова перевірка ТОВ "Рудомайн" триватиме десять днів.

Читайте також: Забруднення річки Тетерів у Житомирі: Держекоінспекція оцінила збитки

ТОВ "Рудомайн" зареєстровано у травні 2010 року. Основний вид діяльності - видобуток залізних руд. За даними компанії, вона активно працює на території України, СНД та Європи. Починаючи з 2005 року вона переробила понад 20 млн тонн некондиційних руд Криворізького залізорудного басейну.

За даними Єдиного держреєстру юросіб, станом на вересень 2021 року у власності компанії "АРДК Майнінг Ессет Менеджмент Холдінг Лтд" (Кіпр) перебуває 100%-ва частка ТОВ "Рудомайн". Кінцевий бенефіціар - громадянин Кіпру Андреу Катя.

Раніше власником ТОВ "Рудомайн" була компанія "Фернандо Трейдінг Лтд" (Вест-Індія) з кінцевим бенефіціаром - фізособою-резидентом Анатолієм Медведєвим.

Статутний капітал ТОВ - 19,178 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-