Жоден ВНЗ Херсонщини не працюватиме через низький рівень COVID-вакцинації

Жоден ВНЗ Херсонщини не працюватиме через низький рівень COVID-вакцинації

Укрінформ
На Херсонщині жоден з вишів не може завтра продовжити освітній процес, оскільки не дотягнутий необхідний рівень вакцинації працівників; продовжать працювати 53,5% шкіл та 33,5% дошкільних закладів.

Про це на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, розповіла заступниця начальника управління освіти і науки ОДА Олена Міхєєва.

«Готові у четвер продовжити освітній процес, якщо по категоріям: із 475 дошкільних начальних закладів продовжить свою роботу 159, це 33,5%, по закладах загальної середньої освіти, включаючи філії, які є у підпорядкуванні опорних закладів: із 425 закладів - 227, що складає 53,5%.... І, на жаль, вищі навчальні заклади - жоден вищий навчальний заклад не досяг потрібного відсотка для того, щоб продовжити надання освітніх послуг», - сказала Міхєєва.

За її словами, шкіл, де працівники зовсім не вакцинувалися, в області немає.

Своєю чергою, заступник голови ОДА Микола Якименко наголосив, що заклади, де не вакциновані 80% працівників, не будуть працювати зовсім, вони будуть закриті, йдеться не про те, що навчальний процес там проводитиметься дистанційно.

Читайте також: Більшість шкіл і дитсадків Харківщини зможуть працювати у «жовтій» зоні – ОДА

Головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич підкреслив, що було достатньо часу для того, щоб працівники навчальних закладів вакцинувалися, і йдеться про зону відповідальності їхніх керівників.

Наразі в області 40 315 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, з них 36 729 людей побороли недугу; 2 270 людей інфіковані COVID-19; 1 316 людей померли.

В Україні за минулу добу зафіксовано 6 754 нових підтверджених випадків COVID-19, з них у дітей – 625, медпрацівників – 125.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-